Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@08:09:44 GMT

سران یونان و ترکیه سرانجام بر تنش زدایی تاکید کردند

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۴۱۵۹۴

سران یونان و ترکیه سرانجام بر تنش زدایی تاکید کردند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس،  سران دو کشور یونان و ترکیه در دیدار با هم در حاشیه برگزاری نشست سران ناتو بر تنش زدایی تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری «پرنسا لاتینا» «کریاکوس میتسوکاتیس» نخست وزیر یونان و «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور روسیه روز دوشنبه  بر دوری از تنش زایی تاکید کردند.

 این دو مقام ارشد یونان و ترکیه در شهر بروکسل واقع در بلژیک یک ساعت نشست پشت درهای بسته برگزار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میتوسکاتیس و اردوغان هر دو بر لزوم دوری از تنش  به‌ویژه مشابه سال 2020 که ارتش دو کشور در آستانه درگیری بودند، تاکید کردند.

سران یونان و ترکیه همچنین درباره موضوع مهاجرات و مدیریت آن به عنوان یکی از موارد مورد بحث بین طرفین گفت‌وگو کردند.

نخست وزیر یونان جمعه  گذشته و قبل از برگزاری اجلاس ناتو گفت: «ما همیشه آماده  به استقبال  از یک برنامه مثبت هستیم، اما به صورت تدریجی، متناسب و برگشت پذیر ... به شرطی که تنش‌زدایی کنونی حفظ شود و ترکیه به طور سازنده در گفت‌‌وگو مشارکت کند و به شروط تعیین شده توسط اتحادیه اروپا احترام بگذارد.»

سخنان وی پس از یک دوره تنش شدید بین ترکیه و یونان در مورد اختلافات مرزی و حفاری گاز در مدیترانه شرقی بیان شده است.  تابستان سال گذشته  پس از اعزام کشتی‌های تحقیقاتی ترکیه به آبهای ادعایی یونان، درگیری بین دو طرف ایجاد شد. در آن برهه پر تنش  آتن از اتحادیه اروپا خواست تحریم‌های گسترده‌ای علیه ترکیه اعمال کند.  در حالیکه اتحادیه اروپا از این کار امتناع ورزید، اما ترکیه را برای انجام دیپلماسی با یونان تحت فشار قرار داد.

تنش‌های ترکیه و یونان بر سر قبرس نیز  برای چند دهه‌ ادامه دارد و دو کشور بر سر این جزیره سابقه جنگ هم دارند. قبرس از سال ۱۹۶۴ به دو قسمت قبرس یونانی‌نشین و قبرس ترک‌نشین تقسیم شده است. بنا بر روایت مقام‌ها و رسانه‌های ترکیه، به دنبال کودتای سال ۱۹۷۴ یونانی‌نشین‌های قبرس برای الحاق این جزیره به یونان، ترکیه برای دفاع از حقوق قبرس ترک‌نشین مداخله نظامی کرد.

وزیر خاجه ترکیه  اخیرا در مصاحبه با یک روزنامه یونانی مواضع آنکارا در قبال موضوعات تنش‌زا در روابط دو کشور را بیان کرد. «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه در مصاحبه با روزنامه «ویما» از یونان خواست که از استفاده از اتحادیه اروپا به عنوان برگ برنده علیه ترکیه اجتناب کند.  وزیر خارجه ترکیه همچنین از یونان درخواست کرد از که فضای مثبت کنونی در روابط دو کشور برای حل اختلافات استفاده کند.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: ترکیه یونان ناتو تنش زدایی یونان و ترکیه اجلاس ناتو در بروکسل اتحادیه اروپا یونان و ترکیه تاکید کردند دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۱۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ غزه محور اصلی سفر وزیر خارجه ترکیه به امارات

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی‌صباح، وزارت خارجه ترکیه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که هاکان فیدان، وزیر خارجه این کشور این هفته در سفری کاری ۲ روزه به امارات خواهد رفت.

بنابر اعلام این بیانیه، فیدان ۹تا ۱۰ می با مقامات امارات دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

به نوشته «دیلی‌صباح» گرچه این بیانیه به جزئیات بیشتری اشاره نکرده، اما جنگ غزه احتمالا مهمترین محور در دستورکار سفر هاکان فیدان به امارات خواهد بود.

هاکان فیدان هفته گذشته نیز در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی (OIC) در گامبیا اعلام کرد که آنکارا پذیرش و حمایت فزاینده از فلسطین از طرف کشورهای دیگر را برای اسراییل مضر می داند و آمادگی خود را برای به کارگیری تمام امکانات ممکن به منظور اعمال فشار به اسرائیل را اعلام می‌کند.

وی دراین‌باره گفت: مردم ما از این اجلاس انتظار نتایج ملموسی دارند. به رسمیت شناختن فلسطین از سوی دولت های بیشتری ضربه مهمی به اسرائیل وارد می کند. علاوه بر این، ما باید تمام تلاش خود را برای تضمین عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل انجام دهیم.

فیدان با تاکید بر تصمیم آنکارا در اول ماه مه برای حمایت از اقدام قانونی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دادگاه کیفری بین‌المللی، تاکید کرد که ترکیه از همه کانال‌های دیپلماتیک برای اطمینان از مواجهه اسرائیل با عواقب استفاده خواهد کرد.

در همین زمینه، ییلماز تونچ، وزیر دادگستری ترکیه، روز شنبه از کریم خان دادستان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) خواست تا تحقیقات درباره جنایات «اسرائیل» در غزه را تکمیل کند.

وی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: ناکامی [کریم خان] دادستان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) در تکمیل تحقیقات و طرح شکایت علیه جنایات علیه بشریت ارتکابی در فلسطین، باعث تشدید فاجعه غزه و تداوم کشتار کودکان می‌شود. تاخیر در این پرونده مهاجمان اسرائیلی را تشویق می‌کند، اعتبار حقوق بین‌الملل را از بین می‌برد و دیوان کیفری بین‌المللی را خنثی می‌کند.

پنج‌شنبه گذشته پس از ادعای تل‌آویو مبنی بر اینکه آنکارا نیز مانع دسترسی کشورهای ثالث به بنادر ترکیه جهت تجارت با اسرائیل شده است، ترکیه روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی به طور کامل به حالت تعلیق درآورد.

بلومبرگ به نقل از دو مقام ترکیه‌ای آگاه به امور مدعی شد که تمام صادرات و واردات ترکیه به مقصد و از مبدا اسرائیل، تعلیق شده است.

یسرائیل کاتز، وزیر خارجه صهیونیست‌ها به طور جداگانه مدعی شد که آنکارا همچنین اقدام به ممانعت از واردات و صادرات مرتبط با اسرائیل در بنادر ترکیه کرده است. وی با متهم کردن آنکارا به نقض توافقات تجاری با تل‌آویو، گفت که به «وزارت خارجه اسرائیل دستور داده است تا با تمرکز بر سایر کشورها، به‌دنبال جایگزین باشند.»

وزیر خارجه صهیونیست‌ها درباره اینکه کدام بنادر ترکیه از مراودات تجاری با تل‌آویو ممانعت به عمل آورده‌اند، شفاف‌سازی نکرد. به گفته یک منبع دیپلماتیک به المانیتور، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در حال حاضر تاثیرات تصمیم ترکیه درباره توقف صادرات را تایید کرده است.

ترکیه در ماه آوریل اعلام کرد این کشور تا زمان اعلام آتش‌بس در نوار غزه، صادرات طیف گسترده‌ای از محصولات خود را به اسرائیل محدود خواهد کرد. براساس اعلام وزارت تجارت ترکیه، این محدودیت ۵۴ محصول مختلف شامل آهن، سنگ مرمر، فولاد، سیمان، آلومینیوم، آجر، کود شیمیایی، تجهیزات ساختمانی و همچنین سوخت موشک و هواپیما را شامل می‌شود.

کد خبر 6100644

دیگر خبرها

  • تاکید پوتین بر لزوم تعمیق همکاری‌ها در منطقه اوراسیا
  • دلزدگی اروپایی‌ها از دموکراسی درحال افزایش است
  • جنگ غزه محور اصلی سفر وزیر خارجه ترکیه به امارات
  • ازسرگیری تجارت ایران و سریلانکا/ پیشنهاد برقراری تجارت ترجیحی
  • سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند
  • دیدار وزیر خارجه و گروه دوستی پارلمانی ترکیه
  • دیدار هیات پارلمانی ترکیه با امیرعبداللهیان
  • هشدار مقام اتحادیه اروپا به چین درباره صنعت زدایی
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم