Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از بلومبرگ، سه مقام ارشد دولتی ترکیه که نخواستند بنا به قانون محرمانه بودن مذاکرات نام‌شان فاش شود به خواسته‌های اصلی دولت ترکیه در در پی مخالفت با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو پرداختند.

نظامی‌گریی‌های کردها

مساله کردها چندان به دور از اعلام عمومی رسانه‌ها نبوده و در همان روزهای اول مخالفت ترکیه دلیل صریح این مخالفت را توصیف کردن کشورهای نوردیک خواهان عضویت ناتو به عنوان مامن تروریست‌ها  بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر وقت که صحبت از تروریسم در ترکیه می‌شود باید در درجه اول و مهم‌تر از هر گروه دیگری یاد گروه‌های شبه‌نظامی کرد افتاد که مشخص‌ترین آنها حزب کارگران کردستان، پ‌ک‌ک است.

در خصوص فعالیت‌های این گروه و تروریست شمردن آنها در داخل کشور ترکیه میان این کشور با متحدان در ائتلاف ناتو اختلافی وجود ندارد.

ولی موضوع مناقشه برانگیز گروه‌های برون مرزی کرد و سایر شاخه‌های پ‌ک‌ک نظیر یگان‌های مدافع خلق (YPG) است که در طول دوران نبرد با داعش در شمال عراق و سوریه نه تنها از سوی متحدان غربی به عنوان گروه تروریستی شناخته نشدند، بلکه با حمایت تسلیحاتی و به عنوان یک شریک در نبرد علیه داعش حساب شده بودند.

حالا خواست اصلی ترکیه از دو کشور نوردیک نامزد عضویت در ناتو علاوه بر تروریستی شناختن گروه پ‌ک‌ک و سایر شاخه‌های این گروه، مقابله فعلانه با فعالیت آنها در خاک این دو کشور است.

پایان محدودیت صادرات تسلیحات

مقامات مذکور  گفتند که ترکیه از سوئد و فنلاند و همینطور سایر اعضای اتحادیه‌ اروپا می‌خواهد که به محدودیت‌های صادرات تسلیحاتی اعمال‌شده این اتحادیه در پی حمله سال ۲۰۱۹ ترکیه به سوریه که عملیاتی برای عقب راندن یگان‌های مدافع خلق (YPG) از مرز همسایگی با این کشور بود، پایان داده شود.

اگرچه که تجارت تسلیحات ترکیه با دو کشور نوردیک خواهان پیوستن به اتحاد نظامی در سطح قابل توجه‌ای نیست اما مقامات آنکارا متذکرند که به صورت اصولی هرگونه گسترش بیشتر ائتلاف نظامی با کشورهایی که مانع یا محدودکننده معاملات تسلیحاتی هستند نباید پذیرفته شود.

مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه نیز این موضوع را پیش‌تر علناً بیان کرده و گفته که محدودیت‌های تسلیحاتی «برخلاف روح» یک اتحاد نظامی است.

اشتباهات گذشته

ترکیه در دهه ۸۰ میلادی بعد از جنگ در ۱۹۷۴ در قبرس با یونانی‌هایی قبرس و حامی آنها دولت یونان، در نهایت بازگشت یونان به ناتو را پذیرفت. نتیجه چنین اقدامی محدودیت و یا حتی ممنوعیت عضویت ترکیه در اتحادیه‌اروپایی در سایه تلاش‌ها و مخالفت‌های قبرس جنوبی و یونان بواسطه عضویت‌ و رای مخالف‌شان در  اتحادیه‌اروپایی و ارکان آن است.

همینطور در دیدگاه ترک‌ها از عواقب پذیرش یونان در ناتو مخالفت قبرس جنوبی و عدم پذیرش طرح متضمن حل‌وفصل مناقشات ارضی جزیره و وحدت دو قبرس علی رغم رای سازمان ملل و همینطور اختلافات دامنه‌دار در خصوص تعیین حدود مناطق دریایی در مناطق دریایی اژه و مدیترانه با کشورهای مذکور است.

مقامات ترکیه نیز با این درس از گذشته می‌گویند، انتظار تغییر مسیر و موافقت ترکیه با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو غیرعاقلانه خواهد بود، مگر اینکه ابتدا اختلافات حل شود و دو کشور نوردیک خواهان عضویت علناً متعهد به همبستگی با ترکیه علیه گروه‌های کرد مورد نظر بشوند.

مسائل دیگری فراتر از اتحادیه‌اروپایی و روابط ترکیه با فنلاند و سوئد قرار دارد.

در اصل، دیگر درخواست‌ها حول اختلافات چند سال اخیر ترکیه و آمریکا بر سر خرید سامانه‌های S-۴۰۰ از روسیه می‌چرخد که متعاقب آن علاوه بر تحریم اقتصادی از جانب واشنگتن از برنامه‌های دریافت جنگنده‌های F-۳۵  و سایر تسلیحات کنار زده شد و حالا آنکارا خواهان تجدید نظر است.

دیگر ناظران نیز نوع روابط اردوغان و پوتین و نوعی دوستی که میان آنها وجود دارد و یا رویکرد میانه ترکیه در قبال جنگ اوکراین را از دلایل مخالفت‌های ترکیه با پیوستن فنلاند و سوئد یاد می‌کنند، دیگر نظرات هم ناظر بر  شرایط داخلی ترکیه است که اردوغان با طرح کردن مسئله کردها در سطحی بین‌المللی بتواند همدلی بیشتر ملی‌گرایان داخلی  را جذب کرده و پایگاه خود را در بین آنها تحکیم کند.

کد خبر 677345 برچسب‌ها ترکیه فنلاند روسیه - اوکراین روسیه - ولادیمیر پوتین ناتو سوئد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ترکیه فنلاند روسیه اوکراین روسیه ولادیمیر پوتین ناتو سوئد دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۱۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: ترکیه جایگاه ویژه‌ای در سیاست همسایگی ایران دارد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، کایهان ترکمن‌ اوغلو، رئیس گروه دوستی پارلمانی ترکیه و ایران که در راس هیئتی پارلمانی به کشورمان سفر کرده است، با دکتر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دیدار و در خصوص روابط و همکاری‌های فی مابین دو کشور گفتگو کرد.

وزیر امورخارجه کشورمان در این ملاقات با ابراز خرسندی از دیدار با نمایندگان مردم شریف و مسلمان ترکیه اظهار داشت: ملت ترکیه جایگاه و سهم شایسته ای در گسترش تمدن و فرهنگ اسلامی و اشاعه اخلاق و ارزش های انسانی داشته اند و امروز هم در حمایت از ملت مظلوم فلسطین نقش موثر دارند.

امیرعبداللهیان جایگاه ترکیه در سیاست همسایگی ایران را ویژه دانست و نقش آفرینی ایران و ترکیه به عنوان دو کشور قدرتمند در ایجاد ثبات پایدار در منطقه غرب آسیا را کلیدی ارزیابی کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان با تمجید از نقش گروه های دوستی پارلمانی دو کشور در ارتقای مناسبات دوجانبه، تقویت دیپلماسی پارلمانی و تعاملات مستمر نمایندگان مجالس دو کشور را در پیشبرد دیپلماسی رسمی حائز اهمیت توصیف کرد.

دکتر امیرعبداللهیان با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور اسلامی ایران به ترکیه و توافقات صورت گرفته در هشتمین نشست شورای عالی همکاری های دو کشور، روند مناسبات در حوزه های مختلف را رو به رشد ارزیابی نمود و اظهار داشت: اراده روسای جمهور دو کشور گسترش مناسبات بویژه در بعد اقتصادی در راستای منافع مشترک دو ملت است.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به همکاری های نزدیک جمهوری اسلامی ایران با ترکیه در بحران غزه، تصمیم رییس جمهور ترکیه در قطع مناسبات تجاری با رژیم صهیونیستی را اقدامی موثر و ارزشمند عنوان نمود.

کایهان ترکمن‌ اوغلو، رئیس گروه دوستی پارلمانی ترکیه و ایران نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به جمهوری اسلامی ایران و تقدیر از حسن میزبانی کشورمان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره یاور مظلومان بوده و در تحولات اخیر غزه و فلسطین شاهد حمایت موثر دولت و ملت ایران از مردم مظلوم فلسطین هستیم و این رویکرد از نظر ما درخور تقدیر و تشکر است.

وی در ادامه حمله تروریستی رژیم اسراییل به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق را قویا محکوم نمود و تاکید کرد برای کاهش تنش در منطقه توقف نسل کشی در غزه ضروری است.

کایهان در ادامه با اشاره به روند روبه رشد مناسبات اقتصادی و تجاری دوجانبه و توافقات انجام شده در نشست اخیر روسای جمهور دوکشور در آنکارا، بر حمایت پارلمان ترکیه از ارتقای مناسبات دو کشور، رفع موانع موجود و تسریع در اجرای توافقات مشترک تاکید کرد.

در این دیدار آقایان متین ارگون، دوغان بکین، بنیامین بزگیک و خانم زحل کاراکوچ دورا اعضای گروه دوستی پارلمانی ترکیه و آقای عادل نجف زاده، رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه نیز حضور داشتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دیدار وزیر خارجه و گروه دوستی پارلمانی ترکیه
  • امیرعبداللهیان: ترکیه جایگاه ویژه‌ای در سیاست همسایگی ایران دارد
  • حمله پهپادی یمن به ناو جنگی ایتالیا در خلیج عدن/ زخمی شدن ده ها سرباز ناتو در سوئد/ قتل یک بازرگان مشهور اسرائیلی در اسکندریه مصر/ آماده شدن مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقامات دیوان بین‌المللی کیفری
  • جایگاه ترکیه در سیاست همسایگی ایران ویژه است
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟
  • دیدار هیات پارلمانی ترکیه با امیرعبداللهیان
  • زخمی شدن ده‌ها سرباز ناتو + جزئیات | جراحات آنها جدی است؟
  • زخمی شدن ده‌ها سرباز حین رزمایش ناتو در سوئد
  • وزیر خارجه اتریش: قصد پیوستن به ناتو را نداریم
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند